Start van het seizoen 2018

Dan eindelijk weer eens een bericht op onze website. Ja we weten dat er wel eens wat meer op mag komen. We gaan komend jaar tijdens het seizoen voor de meerdaagse bij elke vlucht weer iets vermelden op de website.

Start voorbereiding meerdaagse fond

Ook wij hebben enkele voorbereidingsvluchten gespeeld zodat de duiven de nodige kilometers maken. De duiven voor de eerste meerdaagse fond “Limoges” hebben minimaal 1000 invlieg kilometers gemaakt.
Tijdens de voorbereiding zijn er wel een paar verliezen in de jaarlingen geweest, dat is zonde maar het zijn niet allemaal goede duiven. Wel is er een beloftevolle duif verspeeld. Deze won nog prijs op DAX vorig jaar. Dit is dan toch jammer, nu zullen andere duiven op moeten staan om dit verlies te compenseren.

Tijdens de voorbereiding op de meerdaagse fondvluchten laten we de duiven ook meerdere malen controleren door Nanne Wolff. Zo ook een aantal weken terug. We zijn met 6 duiven heen geweest en ze waren weer goed. Er werd zelfs helemaal niets gevonden. Wel was er 1 duivin die een overbelasting had aan de vleugel, deze heeft rust gekregen en zal misschien op het eind van het seizoen weer gespeeld worden en anders op naar volgend jaar.
Bij de 6 duiven die voor controle zijn geweest zaten er 2 van A. de Graaf, onder deze naam spelen we in Zwagerbosch en zullen we enkele ZLU vluchten gaan spelen. Ter voorbereiding op Agen krijgen deze duiven eerst Limoges.

Limoges
Het aantal duiven welke we zullen zetten op Limoges zal komende maandag worden beslist dan doen we de laatste controle. In Zwagerbosch zullen er 9 mee gaan en dit zijn allen duiven van 2016, hoofdzakelijk zomerjongen/ late.  Limoges is voor ons in De Westereen een vlucht van 887 kilometer. Helaas kunnen we niet meer in onze eigen club de duiven inkorven, het Nationaal inkorfcentrum is niet meer. We zullen in een ander Inkorfcentrum dus de duiven moeten zetten.

Kweek
Over de kweek kunnen we kort zijn, deze is naar onze mening goed verlopen. Wel hebben wij voor het eerst sinds jaren een coli besmetting gehad. Op het hok in de Westereen hebben we een paar jongen moeten ruimen. In Zwagerbosch is het alleen bij zieke duiven gebleven. Na een week waren ze er weer bovenop en nu gaat het goed.

 

Wij wensen iedereen veel succes en bovenal veel plezier dit seizoen.