Seizoenstart – 01-05-2014

Seizoenstart
Het seizoen is al enkele weken aan de gang en ook wij hebben de duiven al drie keer mee gehad. De eerste vlucht die we hebben gespeeld was Zutphen. Dit is voor ons een 123 kilometers. Hier zijn in totaal 25 duifjes mee geweest. Over het algemeen waren dit duiven die gekoppeld zaten aan een kweekduivin of waren het er losse duivinnen. De tweede vlucht die we gespeeld hebben was Gennep en dit is een 176 kilometers en hier waren in totaal 49 duiven in de strijd en als laatste vlucht (afgelopen week) was Weert en dit was rond de 124 kilometer en ook hier weer een mooi aantal duiven in de strijd namelijk 57. Elke keer verschillende ploegen in de mand met enkele duiven die nu drie keer mee zijn geweest en sommige nog maar één keer. De duiven die worden nu klaargemaakt voor de eerste vlucht Limoges. Als ze zo naar huis gaan komen als de afgelopen vluchten moet het goed komen. Komende week zullen ze nog een keer mee gaan en dan houden we een ze waarschijnlijk een weekje thuis om daarna nog een keer te spelen om weer in het ritme te komen en dan naar Limoges.
Bezoek Nanne Wolff
Afgelopen maandag zijn wij naar de duivendokter Nanne Wolff geweest, dit was voor ons dit seizoen de eerste keer dat wij daar waren om duiven te laten onderzoeken. Vorig seizoen zijn we daar voor het eerst geweest en dat is ons goed bevallen en hebben we besloten om dat dit jaar weer te doen. We hadden 6 duiven meegenomen uit onze hokken en deze zijn door Nanne Wolff onderzocht. Deze 6 duiven waren 100% gezond, wat we zelf al hadden verwacht omdat de duiven van de vluchten goed naar huis zijn gekomen.
Limoges
Zoals het nu staat gaan er tussen de 15 en 20 duiven mee naar Limoges. Dit is een mooi aantal en we hopen dat ze er op het moment van inkorven net zo goed op zullen staan als nu. We zullen de duiven in gaan korven op allemaal verschillende standen. Dit zullen een paar zijn op eieren en op jongen.
Jongen
De eerste ronde jongen vliegen al om het hok. Dit zijn een paar jongen gekweekt uit de kwekers die we eerder bij elkaar hebben gezet. De tweede ronde gaan er deze week bij weg en hier zullen een aantal naar de bonnenkopers gaan en zelf zullen we er een aantal houden. Daarnaast liggen er alweer een aantal bij de kwekers en die zullen ook toegevoegd gaan worden aan de ploeg, dan hebben we een mooie grote ploeg en deze zullen zoals het nu staat wel enkele keren met de afdeling mee gaan. De jongen van vorig jaar zijn niet mee geweest en gezien de verliezen van de jaarlingen kunnen we niet zeggen of het goed of slecht is geweest. Er is namelijk nog maar eentje achter gebleven.