Seizoen 2014 – 09-02-2014

Na een lange winterstop, nou de winter hebben we niet echt gezien, is het seizoen 2014 voor ons ook weer begonnen. We hebben in januari de duiven ingeënt tegen het paramixovirus. Ook zijn ze op 3 februari ingeënt tegen het paratyfus virus. Daarnaast zullen we de duiven nog in gaan enten voor het pokkenvirus. Dit zullen wij doen bij de oude duiven en bij de jongen.

De duiven zouden ergens in maart gekoppeld gaan worden. Het zou gaan om de kweek duiven en de vliegduiven. Alleen hebben wij besloten om de kwekers op 1 februari te koppelen. We laten ze de eerste ronde grootbrengen en dan de 2e ronde onder de vliegduiven. Na het koppelen zaten alle koppels binnen 2 dagen bij elkaar. Zonder ze voor gekoppeld te hebben, dit samen met de zomerjongen van vorig jaar. Normaal gesproken zijn er altijd een aantal die niet willen maar dit hadden we dit jaar niet.
Hoe het seizoen zal gaan verlopen is nog de vraag. We hebben er wel vertrouwen in, de jaarlingen van vorig jaar hebben zich goed laten zien en we hebben een mooi ploegje zitten voor de overnacht vluchten van dit jaar. We gaan het komende seizoen waarschijnlijk ook deelnemen aan de ZLU vluchten. Dit zullen er maar een paar zijn en misschien maar 1. We willen eens kijken of ze dat ook kunnen. We zitten te denken om de vlucht Bordeaux/Agen te gaan spelen en misschien nog één halverwege het seizoen. We zitten dan te denken aan Marseille of Narbonne. Dit zal gedurende het seizoen beslist worden.