November – 19-11-2013

Afgelopen zondag (17 nov) zijn wij (Gaatze,Gerrit en Jan van Engelen) naar de verkoping geweest van Gyselbrecht-Madeira. Voor ons was dit een eindje rijden, we hebben 800 km in de auto gezeten voor deze verkoop. We gingen heen om er misschien één te kunnen kopen maar voor ons waren ze iets te duur. Wij zijn echter de gelukkige dat we er nog een 12 rechtstreekse van deze liefhebbers hebben zitten (1 van 2011 en 11 van 2013)Het was zeker een mooie dag. Duiven door de handen gehad. Met enkele duivenliefhebbers gesproken.

Vrijdag 15 november hadden wij van ons Nationaal Inkorfcentrum de feestavond. Er zijn vele kilo’s duivenvoer uitgereikt aan de verschillende liefhebbers. Zelf hadden we ook de nodige prijzen te pakken.  Zo behaalden we met “de Ruffec” het duifkampioenschap binnen. Deze doffer vloog 4x prijs van de 4x mee.

 

Ook hebben we nog 2 nieuwe aanwinsten op de hokken. We zijn zoals eerder al vermeld de gelukkige eigenaar geworden van een bon van Rieks Lonsain. Zo ben ik (Gaatze) bij hem langs geweest en heb daar een aantal klasse duiven in de hand gehad en een tweetal mooie jongen meegekregen. We zullen zien wat deze 2 jonge duiven kunnen laten zien de komende jaren. Zelf denk ik dat de diertjes het wel kunnen maar ze zullen het altijd zelf moeten laten zien.