Limoges 2019

Komende week gaan we dan echt beginnen met de duivensport waar wij ons voor inzetten. Dit is de meerdaagse fond.

Zoals bijna alle spelers op de meerdaagse fond, zijn ook onze duiven dit seizoen met de afdeling mee geweest ter voorbereiding op het seizoen wat komen gaat.
We zijn 3 weken voor Limoges naar Nanne Wolf geweest om onze duiven te laten controleren. De rit was goed, na het consult was het resultaat, de duiven zijn schoon en niks meer aan doen. Dit is dan weer een bevestiging voor ons dat we op de goede weg zijn.

De voorbereiding van de duiven ging/gaat ook goed. Wel moeten we eerlijk zijn dat we de ene keer denken, ze doen het goed, maar een week later hebben we wel eens, tsja zou dit goed komen. Maar zo zullen wel meerder liefhebbers dit gevoel hebben. Naar ons idee hebben we er alles aan gedaan om ze op en top voor te bereiden voor Limoges en de rest van de vluchten.

Op het adres in de Westereen net als in Zwagerbosch zullen we gaan deelnemen aan deze wedvlucht. Het aantal duiven is nog niet duidelijk maar dit zullen we dinsdag gaan beslissen, dinsdag is ook de dag van inkorven. Waarom zo laat, zodat we de juiste keuze kunnen maken, echter zullen we nooit weten of het de juiste keuze is. Pas als ze weer thuis zijn.
De duiven die mee gaan zitten op verschillende standen. Zo zitten ze in de Westereen op jongen van een dag of 4 en in Zwagerbosch rond de 10 dagen broeden.