laatste nieuws – 30-06-2013

Hierbij willen wij iedereen weer op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen bij ons in het duivenhok. Afgelopen week hebben wij Ruffec gespeeld. Op deze vlucht hadden wij 49 duiven mee. De meesten waren jaarlingen. Helaas zijn er een 7 tal duifjes achter gebleven. Het meest opmerkelijke was wel dat er een duif van ons op Vlieland zat. Deze duif was bij een restaurant/kantine binnen gevlogen en hebben ze daar gevangen. De dag zelf kreeg ik nog een telefoontje met de mededeling dat onze duif daar zat. We hadden afgesproken dat de duif op de boot zou gaan naar Harlingen zodat we hem daar vandaan konden halen. Het gaat om een doffer bij Erik Bos uit Grijpskerk vandaan. Deze hadden we de naam Bossie gegeven maar we gaan dit maar veranderen in Bossie de Bootganger.

Vandaag 30-6 kwam er nog een jaarling thuis. Daarbij zat er ook nog de achtergebleven duivin van St. Vincent op het hok. Deze 2 duiven zijn nu ook thuis. Vandaag hebben we de duiven die naar Albi moeten even naar Heerenveen gehad. Op deze manier konden ze even een klein stukje vliegen en de vleugels strekken. Dit waren hoofdzakelijk duiven die naar Limoges zijn geweest en de St. Vincent ganger. Deze zijn namelijk niet meer mee geweest.

Hoeveel duiven er meegaan naar Albi is nog niet bekend, we hebben wel een aantal in het hoofd maar moeten deze maandag en dinsdag nog door de handen nemen of ze ook echt 100% (liefst meer) zijn. Zo niet, gaan ze niet mee.