Laatste nieuws

Na enige tijd dan toch maar weer een kleine update voor de website.

Het seizoen is dan toch eindelijk begonnen. Gisteren hadden wij bij afdeling Friesland de eerste vlucht namelijk Meppel. Wij hebben de duiven niet mee gehad. We hadden de duiven nog geen enkele keer in de mand gehad dus leek het ons niet verstandig om ze mee te doen. Wel hebben we gisteren (13-4) de duivinnen naar Gorredijk gehad. De duiven kwamen redelijk naar huis. Goed gekeken en moet er nog 1 thuis komen. Vandaag gaan er een aantal late jongen van vorig jaar mee naar Heerenveen, eens kijken hoe dat gaat.

De vliegduiven zitten allemaal op eieren en enkele koppels zullen deze week uit gaan komen. Over het algemeen zijn we tevreden over de kweek. We hebben een aantal jongen over gehouden en de rest van de jongen uit de kwekers zijn naar de liefhebbers gegaan die bonnen hadden bemachtigd. De tweede ronde van de kwekers zijn deze week uitgekomen. Wanneer deze jongen bij de duiven vandaan kunnen gaan we de koppels enkele dagen bij elkaar weg halen en dan omkoppelen om zo nog een ronde te kweken.

We zijn nog bezig om alle kweekduiven op de website te zetten, dit is wel een hele klus. Er zitten namelijk een 43 tal kweekduiven waarvan een foto gemaakt moet worden (dit zal niet allemaal via een duivenfotograaf zijn) Het zijn er inderdaad een groot aantal kweekduiven. Hier zullen wij de komende jaren veel in gaan selecteren. We gaan dan het aantal terugbrengen naar een 12 tal koppels. Dit moet meer dan voldoende zijn.