Inkorven St. Vincent en update van de week

Vandaag zijn de duiven voor St. Vincent de mand in gegaan. Dit is voor ons zo’n 1196 km. Voor de duifjes een best eindje vliegen. Zelf hebben wij twee duivinnen mee. Bij ons in de vereniging zijn er maar 34 duiven ingemand door in totaal 13 liefhebbers, dit zijn er minder dan vorig jaar. Wel hebben we weer een aantal mooie prijzen te vervliegen. Zo hebben we voor de 1e liefhebber een prijs van 50 euro en voor de 2e een pot van 30 en voor de 3e liefhebber 20 euro. Daarnaast hebben we nog een aantal vleesprijzen, hele en halve europot en een sponsorprijs.

Onze duiven:
1e get: NL 06-1538764 duivin
2e get: NL 09-1614832 duivin

Limoges van vorige week is voor ons niet goed verlopen. Duiven te laat en te weinig duiven thuis. Helaas zijn er maar 5 duifjes van de 16 terug gekomen. Gisteren 11 juni kwam de 5e, een duivin van 2011. Wat er aan de hand was/is weten we niet. Duiven zijn gezond, goede training gehad. Wij gaan er dus maar vanuit dat het een gebrek aan ervaring en kwaliteit is.

Daarnaast hebben wij dit jaar toch nog een meevaller. Één van onze betere kweekduivinnen (Kleine Jan) heeft sinds een lange tijd weer een bevrucht eitje. Het is ook al uitgekomen. Hopen dat het duifje goed zal groeien en uit kan groeien tot een mooie kweekduif. Deze jonge duif zal zoals het nu lijkt direct op het kweekhok geplaatst worden, we hopen wel dat het een doffer gaat worden, we hebben namelijk al een paar kweekduivinnen uit Kleine Jan.