Hapert

Afgelopen weekend hadden we de wedvlucht Hapert, dit is zo’n 218 km voor ons. Zoals altijd spelen wij de duiven alleen als invliegduiven, we klokken ze niet. Op Hapert hadden we 34 duiven mee. 8 doffers en 26 duivinnen. Bij deze 34 duiven zaten ongeveer 14 late jongen van vorig jaar, deze zullen worden klaargemaakt voor Chateauroux (790 km) en Tours (755km). De vroege jongen krijgen Ruffec (907 km) en waarschijnlijk zoals het nu staat Bergerac (1018 km) voor de kiezen.

Het verloop van de vlucht Hapert is goed gegaan. We hebben ze allemaal thuis. De eerste duif was er rond 11.08 geen vroege duif maar dat hoeft nog niet. Volgende week dan moeten ze vroeg zijn. Volgende week hebben we Limoges en dit is de eerste vlucht die voor ons telt. Er zullen rond de 10 duiven meegaan. Meer hierover volgt deze week.

Opvallend nieuws was dat we gisteren een telefoontje kregen van een duif die al 3 jaar van het hok is verdwenen. Vreemd geval maar toch leuk dat je na 3 jaar nog bericht van zo’n duif krijgt.