Einde seizoen 2015 – 04-08-2015

Het seizoen 2015 met de oude duiven is weer ten einde gekomen. De laatste vlucht was Bergerac. Zoals het gehele jaar al geen vroege duif. Wel weer en puntenduif maar geen extreem vroege waar we toch voor gaan. Op Bergerac hadden we een 15tal duiven mee. 3 duiven die zich reeds goed hebben laten zien en de anderen waren jaarlingen, 1tje kreeg de laatste kans. Jammer genoeg zijn niet alle duiven thuis gekomen, wel de betere duiven die thuis waren. Het afgelopen seizoen was een zwaar jaar voor ons. De duiven van 2012 die vorig jaar goede resultaten behaalden lieten het dit seizoen niet zien, kan gebeuren. Volgend jaar weer een kans.

Wat ons dit jaar ook is overkomen dat er een aantal goede duiven zijn verspeeld. Op Limoges is 1 goede duif achter gebleven terwijl er de avond ervoor de 1e getekende tegen het raam aan vliegt en helaas is komen te overlijden. Op St. Vincent 6 duiven mee, 3 prijs, wat 50% is. Dat is niet slecht, wel 2 goede duivinnen verspeeld. Dan ben je na 2 vluchten al je 4 beste duiven kwijt, dit kunnen wij niet opvangen. Dan weet je dat het een zwaar seizoen zal gaan worden. Dan hebben we gedurende het seizoen nog een goede doffer verspeeld, zeer spijtig maar op naar het nieuwe seizoen. Om het seizoen 2016 goed te starten zullen we de duiven streng gaan selecteren.

Jonge duiven
De jonge duiven hebben we dit jaar wee gespeeld op de vluchten met de afdeling. Dit hebben we de afgelopen 2 jaar niet gedaan. Achteraf is het niet zo goed bevallen, dus moeten ze dit jaar weer mee. Tot nu toe hebben ze alle jonge duivenvluchten gehad incl. de trainingsvluchten. Deze week gaan ze ook nog mee, daarna gaan we zien of ze nog mee kunnen. Het zijn geen verduisterde jongen dus ze beginnen al aardig te ruien. Als het weer het toe laat dan gaan ze mee.
Ook is er nog een ploegje van een 10tal jongen die gaan op de natour mee, zodat ook deze de training hebben gehad. Dan is er nog een 3e ploegje met jongen welke op de taartvluchten gespeeld zal worden, mits ze goed genoeg vliegen natuurlijk. Dit laatste ploegje zal aangevuld worden met een aantal jongen welke deze week bij Tim Roels uit België gehaald zal worden. Hij is al een aantal jaren hier op bezoek geweest en dit jaar hebben we besloten om een aantal jongen te ruilen. Hij kan die van ons testen daar en wij die van hem.