Duiven gekoppeld – 22-03-2015

Duiven gekoppeld
De duiven zijn gekoppeld op woensdag 11 maart. Zowel de vlieg- als kweekduiven. In totaal zijn het er 16 vastzittende kweekkoppels en 49 koppels op de vlieghokken. Bij deze 49 koppels zitten er 3 koppels welke kweekduiven zijn.

Vastzittende kwekers
De eerste eieren zijn ook al gelegd. Bij de kweekduiven waren gisteren (21-3-2015) de laatste 2 koppels die hebben gelegd. Er zijn nu in totaal 35 eieren van de 16 koppels. Ja, 1 te weinig. Dit omdat de oudste kweekduivin en tevens de beste maar 1 heeft gelegd. Hier zijn wij al heel blij mee, vorig jaar zijn er nog 2 hele late eieren gelegd en die zijn ook uitgekomen en dat terwijl ze het gehele jaar zat gekoppeld. Nu maar hopen dat de eieren allemaal bevrucht zijn maar er zullen vast een aantal zijn die niet bevrucht zijn.

Onder het tabblad “foto album” hebben we de foto’s van de kweekduiven geplaatst.

Koppels op de vlieghokken
Op de vlieghokken heeft het iets langer geduurd voordat de eieren er waren maar dit komt ook omdat er bij de 49 koppels, 12 koppels late duiven zijn en 25 koppels jaarlingen. Voor hun is het allemaal wat nieuw en dat is ook geen probleem. Vanaf vrijdag zijn ze begonnen met leggen, dit komt goed uit zodat we van de kwekers de eieren om kunnen leggen. Dat er enkele dagen verschil in zit is geen probleem.

Bonnenkopers
Ook afgelopen jaar hebben we weer een aantal bonnen geschonken voor verkopingen van verenigingen of voor de goede doelen. Liefhebbers die de bonnen hebben gekocht kunnen contact opnemen, wij weten namelijk niet waar alle bonnen heen zijn gegaan. Contact opnemen kan via het contactformulier van de site of via gaatze1985@hotmail.com ook mag er natuurlijk even gebeld worden met 0511-444521/ 06-20705683.