Aanloop naar Limoges – 18-05-2016

Aanloop naar Limoges
De aanloop naar Limoges is in volle gang. De duiven zijn bezig aan de laatste trainingsvluchten met de afdeling, de controle bij Nanne Wolff is ook geweest, later meer.

Voorbereiding tot Limoges
Tot nu toe hebben we alle vluchten van de afdeling gespeeld. We zijn begonnen op Heino (92 km), hier zijn 37 duiven gezet. Onze duiven worden op de vluchten gezet als vrachtduif. Op Heino hebben we niet alle duiven gezet. Gedeelte is thuis gebleven om voor de jongen te zorgen. De verliezen op Heino viel mee, geen verliezen namelijk. Wel hebben we geconstateerd dat 1 van onze betere duiven niet meer mee hoeft. Ze was na het vorige seizoen door de schrik een keer tegen het raam gevlogen. Als test wouden we weten hoe ze thuis zou komen. Niet goed dus. Als 1 van de laatsten thuis, ze kwam scheef aanvliegen. Hierdoor hebben we besloten om haar op de kweek te doen.

De 2e vlucht was Zutphen (123 km), hier zijn 54 duiven gezet. Het aantal iets meer dan op Heino. Nu ook voornamelijk de “oudere” garde in de mand. Ook deze zullen aan de kilometers moeten komen voor Limoges en later St. Vincent. Ook op deze vlucht geen verliezen, dit is toch wel uitzonderlijk vinden we zelf, veel late jongen ook mee maar tot nu toe alles thuis.

Als 3e hebben we gespeeld Deurne (201 km) hier zijn 52 duiven gezet, ook hier weinig verliezen, als we goed hebben geteld, 1 duif. Al met al tot en met de 3e vlucht die we gespeeld hebben kwamen ze goed en weinig tot geen verliezen.

Weert (225 km) hier zijn er door ons 64 duiven gezet. Ook hier 1 duifje die is achter gebleven. Verder kwamen ze allemaal goed naar huis.

Als 5e hebben we Zandvliet gespeeld. Dit zou zijn Sittard echter door de weeromstandigheden is er door de lossingscommissie een juist besluit genomen om een ander losplaats te zoeken. Voor ons is Zandvliet een 240 km. Hier zijn door ons 61 duiven gezet. Ook van dit station kwamen de duiven goed. Geen verliezen.
Tijdens de vlucht Zandvliet heb ik (Gaatze) een aantal duiven los gelaten op een km of 80. Dit waren enkele duivinnen die nog niet mee waren geweest of die nog thuis zaten en dit wel even konden gebruiken. Helaas moest ik ze los laten op deze afstand. Ik zou namelijk naar Benno Kastelein en Wim van Ommen om een bon te verzilveren. Helaas liet de auto mij in de steek.

De 6e vlucht van het jaar was Heusden-Zolder (253 km). Hier hadden we 63 duiven mee. Ook hier kwamen de duiven weer goed af. Zelfde als bij de andere vluchten.

Als laatste die we tot nu toe hebben gespeeld (18 mei) is Quievrain (354 km) hier hadden we 38 duiven mee. Veel duiven zijn thuis gebleven i.v.m. het samen zetten voor Limoges en St. Vincent. We wouden geen onnodig risico nemen. Zoals het nu staat spelen we komend weekend weer Quievrain. Dan kunnen de meesten weer mee, die thuis zaten. Voor het eerst dit jaar hadden we geen duif in de prijzen gehad. We klokken niet maar zie de thuiskomst wel na in de club, hoe onze duiven kwamen.

Daarnaast zijn de duivinnen (13 stuks) dinsdag nog in de buurt van Almere losgelaten. Ook hier weer een vluchtje van een 100 km.

De duiven hebben nu een goede voorbereiding gehad met alle soorten weer. Noordelijke wind, redelijke temperatuur, zelfs thuiskomst met hagel. We hopen dat ze goed zijn voorbereid voor Limoges zodat we een mooie prijs kunnen pakken.

Bezoek Nanne Wolff
Als voorbereiding voor het seizoen en de vluchten laten we dierenarts Nanne Wolff in Wezup. Enkele keren per jaar gaan we naar hem om de duiven te laten controleren. Vandaag gaf hij aan dat ze er goed uit zagen en dat er helemaal niks aan de hand was. Ze lagen goed in de hand. We zullen zien of ze ook op vluchten naar huis gaan komen.

Jonge duiven
Ook hier zijn de jonge duiven weer gescheiden van de ouders. Enkele liggen er nog bij, deze zijn iets jongen. Daarnaast liggen er nog een paar bij de kwekers daar gaan enkele nog naar de bonnenkopers. De rest zal toegevoegd worden aan de eigen jongen.
Ook zijn er door ons weer een aantal bonnen gekocht. Zoals jullie al konden lezen zou ik (Gaatze) naar Benno Kastelein en Wim van Ommen. Dit is helaas niet door gegaan.
Zaterdagochtend zal het bezoek aan Wim van Ommen volgen. We gaan daar een talentje weg halen en zien of het een goede gaat worden. Dat zal afwachten zijn natuurlijk.
De bon van Benno heb ik via de Koerier laten komen. Zelf was ik graag gegaan maar de jongen waren al op leeftijd dus moesten ze weg. De koerier heeft de duiven op mijn werk afgeleverd en wel 4 stuks. De jongen zagen er goed uit en ook hier zijn het weer een talentjes en wie weet zit er een topper tussen.
Daarnaast zijn er nog 2 bonnen van de opkomende talenten op de meerdaagse fond in ons NIC verzilverd. Van Louwe Fokkinga (Warfstermolen) en Theo de Bruin (vliegend onder Jesse Hiemstra De Westereen) Ook hier 2 jongen van elke liefhebber en we zullen zien wat het gaat worden. Zoals ik bij de anderen al schreef dat het talentjes waren, zijn deze het zeer zeker ook. Tevens is er een bon verzilverd bij Karel Pierik uit Gronau, bon voor een 2tal jonge duiven en dit zijn er 8 geworden in totaal. Zoals jullie lezen een mooi aantal “nieuwe” duiven op de hokken. Laten we hopen dat er van al deze talenten een paar over gaan blijven en dat ze in de loop van de jaren mooie resultaten behalen.