1e vluchten van 2015 – 20-04-2015

De eerst vluchten zitten erop. Ook onze duiven voor het zware werk moesten er aan geloven. We hebben nog niet alle duiven gespeeld. Dit met de reden dat de eieren moesten uitkomen of dat er jongen lagen van nog maar een paar dagen oud. We wouden het risico niet nemen da de duiven niet los zouden komen. Zoals het er nu voor staat gaan zo goed als alle duiven mee dit weekend, indien het weer het toe gaat laten.

De verliezen over de vluchten valt nog mee. De 1e vlucht, een trainingsvlucht was er 1tje achter gebleven, een late doffer van vorig jaar. Echter kwam deze weer terug na de 2e vlucht. Al met al na 1 vlucht geen verliezen.

Na de 2e vlucht zijn er helaas 3 doffers niet thuis gekomen. Zeer spijtig ook omdat we te weinig doffers hebben. Ook deze 3 doffers waren laten van vorig jaar. Met de 3e vlucht is er 1tje achter gebleven, dit is weer dezelfde doffer als op de 1e vlucht waarbij hij met de 2e vlucht terug kwam. Hij zal wel niet slim genoeg zijn om thuis te komen. In totaal zijn er dus 4 late doffers weg van de duiven die zijn gespeeld. Dit valt ons reuze mee.

Kweek
De kweek van het jaar 2015 gaat tot nu toe goed. Enkele eitjes zijn niet bevrucht en helaas 1 jong dood door vechten in de bak. Wel was het een jong uit onze beste kweekduivin die helaas vorig jaar maar 1x een koppeltje eitjes had gegeven. Dus nu naar het 1e eitje kwam er geen 2e ei. We vroegen ons al af, zou dit ene eitje bevrucht zijn. Ja dus. Ook een pracht jong maar helaas door wat ik hierboven al heb vermeld is hij/zij er niet meer.