Start 2019


Het seizoen 2019 is voor ons als combinatie ook weer begonnen.

Kweek 2019
De kwekers hebben inmiddels de 1e ronde van de jongen groot gebracht. Deze zitten op de hokken onder de naam A. de Graaf. De 2e ronde liggen onder de vliegers. Deze zijn afgelopen weekend uitgekomen. De 2e ronde zal naar het hokken van ons als combinatie gaan.
De kwekers zijn daarna gescheiden. Inmiddels zijn ze afgelopen week weer gekoppeld aan een nieuwe partner om zo nog een ronde extra te kweken. De 4 ronde zal een gedeelte naar onze goede vriend Tim Roels gaan in België. Van hem zullen er ook weer een gedeelte deze kant op komen om elkaar zo te proberen om elkaar nog sterker te maken.

Vliegseizoen
Ook zijn wij inmiddels al begonnen met de trainingsvluchten. Bij ons op het combinatiehok zijn ze inmiddels 1x mee geweest. Op het hok bij A. de Graaf in Zwagerbosch hebben ze de 1e 2 trainingsvluchten van de afdeling gehad. Daar zijn alleen de jaarlingen mee geweest. In de Westereen (combinatie hok) zijn de duiven mee geweest van alle leeftijden, dit omdat enkele daar gekoppeld zaten en om zo toch van elk koppel 1 thuis te houden
Afgelopen week heeft de afdeling de 1e wedvlucht afgelast ivm het slechte weer. Wij zouden de duiven toch niet mee gaan doen dit omdat het naar onze mening te koud zou zijn. Nu heeft de afdeling vandaag een vlucht ingelast vanaf Kalkar. Hier zullen we wel weer aan deel gaan nemen om zo toch een vlucht te hebben. Weer een aantal kilometers als voorbereiding voor de 1e meerdaagse vlucht vanaf Limoges.