Seizoen 2017 – 26-05-2017

Seizoen 2017

Hier dan eindelijk weer eens een bericht van onze kant. Het heeft helaas door de drukte veel te lang geduurd voordat er weer wat geschreven is op de site. Onze excuses hiervoor.

Het seizoen is nu al een paar wedvluchten voor de snelle mannen aan de gang. Onze duifjes mogen en gaan alleen maar mee om ze klaar te stomen voor de overnachtvluchten. Zo hebben wij nu de duiven diverse malen mee gehad en steeds in verschillende ploegen. De ene keer de doffers, de andere keer de duivinnen. Enkele zijn wel week op week mee geweest maar dit kwam zo uit.

De duiven komen goed naar huis en de verliezen vallen mee. Ze kunnen wel wat vroeger op de klep vallen maar ja wat wil je ook, sommige zijn losse doffers, de andere losse duivinnen. Dan zijn er weer duiven op het nest mee enz. enz. Daarnaast ook nog vaak om de week mee om de jongen te verzorgen of op de eieren te zitten. Zo komen ze voor dit snelle werk ook niet echt in het juiste ritme. Maar alles gaat hier opzij voor de MARATHON VLUCHTEN.

Ook voor de vluchten gaan we weer naar de dierenarts met de duiven. Wij gaan hiervoor naar Nanne Wolff, om zo te zien of er nog kleine dingen zijn waar we wat aan moeten doen. Zo de laatste keer waren ze goed maar niet helemaal 100% en dat heb je wel nodig voor de vluchten. U zult nu wel denken, niet 100% maar wel inkorven, ja ze zijn niet ziek maar ze kunnen gewoon nog beter. Want laten we voorop stellen, zieke duiven mogen en kunnen niet in de mand.

Kweek
Met de kweek is alles voorbarig gegaan, weinig onbevruchte eieren en de jongen komen mooi op. Omdat er nu voor 2 hokken gekweekt moest gaan worden zijn de eerste jongen al van januari. De 1e 2 rondes zijn voor Gaatze z’n hokken en de rest gaan naar de hokken van Gerrit. De laatste ronde van de kwekers zal er binnen nu en een aantal dagen af gaan zodat de hokken van Gerrit weer bevolkt zijn met een mooi aantal jongen.

De kwekers zullen dan nog een ronde groot brengen en deze zullen waarschijnlijk te koop aangeboden worden. Zodat wij ook het spelletje weer een beetje kunnen bekostigen. Want zoals iedereen weet kost een hobby geld en als je het op deze manier iets kan bekostigen is het leuk.

Nieuwe aanwinsten
Een week of 2 terug zijn we naar Belgie geweest om weer een aantal versterkingen te halen voor ons hok. We zijn bij Noel Peiren op bezoek geweest en dit is naar onze mening één van de beste fondhokken in Europa. Dan zullen vele liefhebbers zeggen, jullie moeten verder dan Noel Peiren. We kunnen dan niet anders dan zeggen dat dit klopt maar er is wel bewezen dat deze duiven het op de grote afstanden die wij vliegen goed kunnen doen. Vandaar ook de aanschaf van deze aanwinsten. We zijn vanuit Belgie gereden met 4 koppels eieren en deze 4 koppels zijn allemaal uitgekomen en de jongen komen goed op. Dus ons ritje heeft 8 duiven opgeleverd. Nu is het maar hopen dat er weer wat bruikbaars tussen zit.