Nieuws van deze week

Ter voorbereiding om deel te nemen aan de vluchten hebben wij de duiven zelf een aantal keren weggebracht. Zo zijn we een keer naar Gorredijk, Heerenveen, 2x Steenwijk en afgelopen zondag met de duivinnen naar de Lichtmis geweest (dit omdat deze niet mee zijn geweest naar Gennip). Zelf zijn we van mening dat de duiven voldoende training hebben gehad om thuis te komen van de eerste vluchten.

Gennip
In totaal hadden we 54 duiven mee naar Gennip zo’n 175 km. Hoofdzakelijk waren dit doffers en een enkele duivin. Wij hebben niet alle duiven meegedaan omdat we de duiven op het nest hebben zitten en de eieren op het punt stonden van uit komen. Komende week zullen de duivinnen mee gaan. Dan blijven de doffers thuis met uitzondering van de duiven die naar Limoges gaan. Deze zullen toch op de kilometers moeten komen. In totaal zijn er van de 54 duiven een 5 tal weggebleven helaas. Hoofdzakelijk waren dit late jongen van vorig jaar die nog nooit met de vrachtwagen mee zijn geweest.

Naast de wedvluchten zien we dat gedurende de week de meeste eieren uit zijn gekomen en we een mooie ploeg jonge duiven kunnen zien opgroeien. Wie weet zit er een toppertje tussen. Binnenkort zullen we de kweekduiven voor een 2e keer omkoppelen en hier ook nog een ronde uit halen.