Maart 2015 – 06-03-2015

We zijn nu in de eerste week van maart en hierbij weer een update van de afgelopen weken van onze kant.

Enting Paratyfus
Onze duiven zijn begin februari (als ik het goed heb de 2e) ingeënt tegen het virus Paratyfus. Elk jaar geven wij onze duiven deze enting.

Enting Pokken
Ook hebben we onze duiven ingeënt tegen het pokkenvirus. Deze enting geven wij ze sinds een aantal jaren ook elk jaar. We zijn namelijk eens getroffen door het pokkenvirus en dit is geen leuk gezicht. Ze zeggen dat het niet schadelijk is voor de duiven maar onze mening is dat de duiven wel een terugslag krijgen.

Koppeling van de duiven
De duiven (vliegduiven en kweekduiven) zullen rond de 19e van deze maand gekoppeld worden. Er zullen dan in totaal een 65 koppels zitten. 16 vastzittende kweekkoppels en nog 3a 4 kweekkoppels bij de vliegduiven en de rest zijn allemaal vliegkoppels. Van de kwekers zullen de 1e ronde onder de vliegduiven gelegd worden. Dit zal met name onder de jaarlingkoppels zijn, zodat we uit de kwekers nog een 2e en/of 3e ronde kunnen halen voordat we ze om gaan koppelen.

Liefhebbers die bonnen van ons hebben gekocht kunnen uit de bovenstaande duiven jongen krijgen. De kopers mogen ze zelf uit het hok zoeken, al hebben we zelf altijd wel 1 of 2 op het oog waarbij wij denken die is qua lijn wel goed. Echter is de keuze aan de liefhebber.

Roofvogel
Afgelopen week is er een jaarling doffer thuis gekomen na 1,5 weken weg te zijn geweest van het hok. We hadden al het vermoeden dat deze gepakt was door een roofvogel. Na thuiskomst klopte ons vermoeden ook. De nek was voor de helft weg en het krop van de duif was ook verdwenen. Toch nog een hele prestatie om te zien dat een duif dan toch thuis komt. Helaas hebben we hem uit zijn lijden moeten verlossen.