Laatste nieuws

Na mijn stukje over Cahors ook een verhaal over hoe het de laatste tijd met de duiven is gegaan. Met de oude duiven gaat het seizoen zoals verwacht, geen topprestaties. De verliezen vallen eigenlijk nog wel mee. Op de vluchtdag zelf komen de duiven niet altijd thuis maar de dagen erna komen toch redelijk wat duiven thuis, of we er nog wat aan hebben? Denk het niet. Vaak proberen we de duiven toch een 2e kans te geven mochten ze in staat zijn om mee te gaan op een andere meerdaagse fondvlucht. Indien dit niet mogelijk is kijken we hoe ze thuis zijn gekomen en wanneer. Zijn ze te laat en niet fit thuis gearriveerd is de kans groot dat ze eruit gaan.

De jonge duiven doen het goed. We hebben ze zelf 2x weggebracht. 1x Drachten en 1x Heerenveen, na deze 2 trainingsvluchten zijn ze voor de eerste keer mee geweest met de vrachtwagen (Heino) 78 duifjes mee, waarvan 74 thuis dus een verlies van 4 helaas. Een week later ging de vlucht voor de jonge duiven niet door, het weer was te slecht. Zelf hebben we de jonge duiven op zondag naar “de Lichtmis” bij Zwolle gehad, geen verliezen. Afgelopen weekend de duiven niet mee gehad omdat ze naar onze mening niet fit genoeg waren. Je kan ze dan maar beter thuis houden, anders heb je kans op vele verliezen met de jonge beestjes. Op zondag hebben we ze zelf naar Emmeloord gebracht, samen met de oude duiven. Zo goed als we konden tellen waren er geen verliezen, het kan echter ook zijn dat we 1 of 2 niet goed geteld hebben. Zoals het nu staat gaan de jongen deze week wel mee. Volgens het vliegprogramma zal dit Boxtel zijn.

Nieuwe aanwinsten.
Zelf ben ik afgelopen zaterdag naar West-Knollendam geweest, hier heb ik 2 duiven gekocht bij een zeer sympathieke liefhebber, namelijk Arjan van Gent: www.van-gent.com De aanwinsten zijn een doffer en een duivin. NL 10-1274901 is de doffer en de duivin is NL 11-1343360. Dit zijn 2 duiven van het soort Van der Wegen.
De vader van de NL 10-1274901 komt uit Euro van 1992 x dochter Vliegenier van A&L v/d Wegen.
De moeder van NL 10-1274901 komt uit Tiësto van Hans & Evert-Jan Eijerkamp x Francisca dit is weer een Wijnands & Zoon
De vader van NL 11-1343360 komt uit Tiësto van Hans & Evert-Jan Eijerkamp x Francisca dit is weer een Wijnands & Zoon
Moeder van NL 11-1343360 komt uit een zoon van de Perpignan van A&L v/d Wegen welke gekoppeld zat aan een dochter van de Turbo van A&L v/d Wegen. Van moederskant weer de Marathon van A&L v/d Wegen x een dochter van de Turbo.
Binnenkort zullen de stamkaarten op de website staan onder heb kopje kweekduiven. Echter zal dit nog bijgewerkt moeten worden.