Laatste nieuws

Afgelopen weekend hebben we Limoges gespeeld. De duiven zijn op zaterdag gelost om 12.30 met een wind welke uit het Noord Westen kwam. Zoals de laatste jaren is Limoges een pittige vlucht. Zo ook dit weekend. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat vanmiddag (3-6) rond 17.00 onze laatste duif thuis kwam. Op zondag hadden we 7 van de 11 duiven thuis en de andere 4 kwamen een dagje later, 3 in de morgen en 1 zoals hierboven staat geschreven op het eind van de middag.

Onze eerste duif was een duif welke uit 2 rechtstreekse duiven van Noel Peiren komt. Het gaat hier om een duivin. Als jaarling is deze 1x gespeeld en wel op Ruffec en daar pakte ze ook al prijs en nu speelt ze een 1e bij ons in het Nationaal Inkorfcentrum. Onze 2e duif was “de Ruffec” welke in het Inkorfcentrum een 2e speelt. Deze doffer is nu 4x mee geweest en speelt bij ons in het Inkorfcentrum een 1e, 2e, 4e en 12e met 4x mee. Onze 3e duif was een doffer welke we bij Erik Bos vandaan hebben. Deze doffer had als jaarling al laten zien dat hij het kan. Hij melde zich namelijk als jaarling al van Limoges. Nu speelt hij weer Limoges en wint hij een 4e bij ons in het Inkorfcentrum. In totaal hadden we 5 duiven van de 11 in de prijzen. De overige 2 spelen een 18e en 19e. Over het algemeen zijn we tevreden over het verloop van de vlucht al hadden we graag een paar uurtjes eerder gezeten met de eerste duif.

Afgelopen vrijdag zijn we bij Peter Gyselbrecht in Ruiselede (België) geweest. We hadden al eens een paar bonnen weten te bemachtigen en deze konden wij afgelopen vrijdag verzilveren. Het leek ons wel een goede training voor de late jongen van 2012 en enkele thuisblijvers. Deze zijn dan ook met ons meegegaan. Echter was het in de ochtend zeer slecht weer in België en konden deze niet los. We hebben ze rond 12.45 los gelaten en in de avond waren er maar 10 terug. De dag erna kwamen nog een aantal thuis en over het algemeen zijn de meeste van de duiven (24) terug die we mee hadden. Nu terug naar het verhaal hoe het bij Peter Gyselbrecht was. Bij aankomst zijn we zeer vriendelijk ontvangen er werd direct drinken aangeboden. Na een poosje aan de keukentafel te hebben zitten duiven melken zijn we langs de duiven gegaan. We hebben daar toch een paar klasse duiven in de handen gehad. Daar zou iedereen wel 1 van willen hebben maar daar zitten toch wel een x aantal. We hadden een bon voor 1 jongen duif en 4 voor een koppel eieren. Nu komt het allermooiste, we zijn naar huis gegaan met 15 eieren (1 was kapot anders waren het er 16) en 2 jonge duiven. Van zo’n tophok het dubbele meekrijgen dan mogen we onze handen toch echt dichtknijpen. Nu hopen op een toppertje. Indien alle eieren uit gaan komen zullen de duiven allemaal op het kweekhok gezet gaan worden, de jongen zitten er al. Peter bedankt. Neem gerust een kijkje op de website van deze mensen: www.gyselbrecht.com