Laatste nieuws – 25-09-2013

Hier dan eindelijke weer een verslag van onze kant. Het heeft even geduurd maar dan toch eindelijk, waar we moeten beginnen is voor ons ook een vraag, ook al is er niet zo heel veel nieuws.

Jonge duiven
Laten we maar beginnen met het verloop van de jonge duiven. Deze hebben we dit jaar niet gespeeld op de vluchten van de afdeling. We hebben ze zelf een aantal keer weggehad (rond de 10x) Tot en met de laatste vlucht ging het goed. Wel hier en daar enkele verliezen maar niet dat je zegt dat er iets aan de hand is. De laatste vlucht was vanaf Hedel, he. melsbreeds is dit ongeveer 180 km misschien een paar meer of minder. Hier hadden we 69 jongen losgelaten en zijn helaas maar rond de 30 thuis gekomen, dus een verlies van bijna 40 duiven op 1 vlucht. Wat hier is gebeurt is voor ons een vraag. Waarschijnlijk in een lossing van Duitsland of Polen terecht gekomen maar helaas zullen we dit nooit te weten komen. Wel is ons opgevallen dat de duiven die thuis zijn zo goed als allemaal uit onze bewezen duiven komen dus die kunnen het waarschijnlijk wel. Er zijn nu in totaal 38 duiven van 2013 over en hier zitten nog een paar zomerjongen bij. Toch nog een mooie ploeg voor volgend jaar. De verdeling doffers en duivinnen is niet helemaal gelijk maar zoals het nu staat zijn het er 15 doffers en 23 duivinnetjes.

Oude duiven
Om na een verslag over de jonge duiven gaan we nu over naar de oude duiven. Deze duiven hebben we gespeeld op de vluchten Limoges t/m Bergerac en we zijn redelijk tevreden over hoe het jaar is verlopen. We beginnen met een 1e plek op Limoges en dan nog een teletekstnotering op Orange en nog een paar mooie prijzen gepakt. Helaas ook een keer er onderdoor maar ja dat hoort er ook bij. Het zijn diertjes die het moeten doen. Zo is onze doffer NL 2010-1049994 “De Ruffec” 1e duifkampioen geworden met 4x mee 4x prijs. De verder behaalde prijzen zullen wij zo spoedig mogelijk op de website vermelden, we hopen dat dit na het weekend erop komt te staan.

Overig nieuws
Dit jaar zijn we naar Peter Gyselbrecht geweest (vliegend onder de naam Gyselbrecht-Madeira) hier hebben we een aantal eieren vandaan gehaald en een 2 tal jonge duiven. In totaal zijn er 11 overgebleven. Hier zijn zoals het nu staat 3 doffertjes en 8 duivinnetjes bij. Helaas niet helemaal een goede verhouding maar geen probleem. We hopen dat hier een toppertje tussen zit waar we nog jaren plezier van gaan hebben. Ook zijn er van onze kant 4 duiven naar Peter gegaan. Deze komen uit onze beste duiven vandaan en wij hopen dat Peter hier ook veel succes mee gaat hebben.

Ook gaan wij binnenkort bij Rieks Lonsain langs, we zijn namelijk de gelukkige dat we een bon hebben weten te bemachtigen voor een laat jong van dit jaar. Wie weet gaat dit ook een toppertje worden. Kan bijna niet missen, zitten ook hoofdzakelijk toppers op zijn hokken.

Voor het jaar 2014 hebben we in totaal 78 vliegduiven op papier staan. Hiervan zijn er 38 van 2013 en 29 van 2012 zoals iedereen wel kan zien is dit nog een zeer jonge ploeg voor het overnacht spelletje. Maar dat zal geen probleem zijn. Wat goed is laat zich op jonge leeftijd wel zien. Van de 78 duiven zijn het er 30 doffers en 48 duivinnen. Dit is niet echt de juiste verhouding maar we moeten het er maar mee doen. Wie weet zitten er bij de duiven van 2013 nog een verdwaalde doffer tussen maar daar gaan wij niet vanuit. Ook zitten er nog een paar laatjes welke misschien wel doffers worden, dan kunnen we die altijd gebruiken om tegen een duivin te zetten en anders maar met losse duivinnen spelen.