Informatie

Welkom !

Welkom op de site van Combinatie G. en G. de Graaf ; vader en zoon Gerrit en Gaatze, wonende in de Westereen.

Onze grootste hobby is de (post)duivensport. Met name de verre fondvluchten met afstanden variërend van 900 tot 1200 kilometer.

Hoe is het allemaal begonnen?

Ik (Gerrit) ben op mijn zevende begonnen met het houden van postduiven. Ik kwam er mee in aanraking doordat er wel eens een duif aan kwam vliegen. Zodoende ben ik in Ee met mijn hobby begonnen en heb mij aangesloten bij de duivenvereniging S.S.A. (Steeds Sneller Anjum) te Anjum. Ik ben begonnen met 15 á 20 duiven, maar al snel liep dit aantal op tot ongeveer 40 duiven.

Na nog een aantal jaren in Ee te hebben gewoond, volgde één duivenseizoen in Kollumerzwaag. Waarna in 1983 de verhuizing naar de Westereen volgde.

Tot 1998 heb ik het gewone vliegprogramma gevolgd, daarna ben ik begonnen met de meerdaagse vluchten. Omdat ook mijn zoon Gaatze van jongs af aan al met het duivenvirus is besmet, vliegen we sinds 2007 onder de naam Combinatie G. en G. de Graaf. Tevens is Gaatze actief in het bestuur van de Friese Fondclub.

Gaatze heeft op zijn adres het kweekhok. Het vlieghok kunt u vinden op Westein 12.

We hopen dat u veel plezier beleefd met het bekijken van deze site. Laat u gerust een berichtje achter in ons gastenboek !

Vriendelijke sportgroet, Gerrit en Gaatze de Graaf