Einde seizoen 2016 – 07-09-2016

Al een poosje terug dat er door ons wat geschreven is op de website. Het leek ons nu wel weer eens tijd om dat te doen. Door de drukte komt het er steeds niet van om de website goed te onderhouden. Wie weet hebben we straks in de rustigere periode (wat duiven betreft) wat meer tijd.

De seizoen afsluiter was Bergerac, een mooie ligging en meestal een mooie vlucht. Voor ons is dit een 1.018 km. Zoals we in ons eerder geschreven bericht hebben geschreven hadden we 15 duiven gezet en net als op Cahors weer door onze duifjes een topprestatie geleverd. Weer een teletekst notering. Dit keer was het de duivin van 2013-1599792 die ons deze mooie notering schonk. Deze duivin is gekweekt uit 2 zuivere Peiren duiven. De vader was een belofte volle doffer echter is hij tegen het raam gevlogen in 2015 en direct dood. De moeder is een duivin die na dit jaar op de kweek zal gaan. Uit haar hebben we al meerdere bruikbare duiven gehaald en zo ook deze duivin. Daarbij is de moeder een volle zus van Annet, Annet speelde 9e Sector 4 Orange. Daarnaast heeft ze zelf ook al een aantal mooie prijzen gehaald.

Over het seizoen 2016 kunnen wij zeer tevreden zijn. In de afdeling zijn wij aangewezen kampioen geworden op de Marathon/Middaglossing. Dit hadden wij zelf niet verwacht dus zijn we aangenaam verrast door onze eigen duiven. Niet dat de duiven het niet kunnen maar gezien de verliezen van goede duiven vorig jaar was het dit jaar weer afwachten. Binnenkort zal ik meer gaan schrijven over de behaalde kampioenschappen.

Jonge duiven
Ook onze jongen hebben er aan moeten geloven. Ze zijn een aantal keren met de afdeling mee geweest en inmiddels zijn we daar ook al mee gestopt, de jongen zijn zo goed als kaal en ze hebben al wat ervaring op gedaan. Of er tussen deze jongen weer een bruikbare duif zal zitten is maar weer afwachten. Wie weet kunnen we over een aantal jaar schrijven dat er één van deze jongen een topprestatie heeft behaald.