Eerste Vlucht 2016 – 07-04-2016

Eerste vlucht
Na een week vol van uitersten die er weer was in de wereld. Wel of niet stemmen voor het EU-verdrag met Oekraïne, afscheid van de beste voetballer van Nederland, terreuraanslagen, politiek onrust en wat dan wel niet meer voor ellende in de wereld. Gelukkig begint het nieuwe duiven seizoen weer, vorige week een proefvlucht gehad. Ook wij als liefhebbers van de overnachtvluchten hebben deze meegedaan. Er zijn 37 duiven door ons in de mand gedaan. Dit waren 30 doffers en 7 duivinnen. De reden dat er hoofdzakelijk alleen maar doffers mee waren had te maken met het leggen van de eieren bij de duivinnen. Daarom zijn deze op de zondag even weg gebracht. Circa 35 kilometer (hemelsbreed)

De duiven gaan vrijdag (morgen) mee naar Zutphen (123 km). Welke we mee gaan doen is nog niet zeker. De doffers gaan waarschijnlijk weer mee, aangevuld met de duivinnen. Wel zullen er een aantal thuis gaan blijven om de eieren warm te houden. Ook deze vlucht en de vluchten die nog gaan volgen zullen allemaal als training worden gezien. Alles ter voorbereiding op de overnachtvluchten. Ze moeten er dan goed voor gaan staan.

Kweek
De kweek van de duiven gaat goed. Bij de kweekduiven zitten de meesten op jongen en wordt de volgende ronde eieren al gelegd. Bij de vliegduiven zitten de meesten ook al enkele dagen te broeden.

Duivenhok
Ook op de Heidewei in Zwagerbosch is het de bedoeling om een hok te plaatsen zodat daar over een aantal jaren ook gevlogen kan worden met de duiven. Dit zal dan ook zijn op de vluchten voor de lange afstand. Of dit de middag- of morgenlossing zal zijn is nog onbekend. Zolang er maar plezier is in het spelen met de duiven.

Wij wensen iedereen die morgen wel mee gaat doen voor de prijzen veel succes en weinig verliezen.