Bezoek Houten

Gisteren (3-3) zijn we naar de voorjaarsbeurs in Houten geweest. Hier hebben we gesproken met veel liefhebbers. Was weer een gezellige dag. Het begint nu dan toch weer te kriebelen om met de vluchten te beginnen. Wij zullen echter nog wel een poosje wachten.

We zitten nu in de eerste week van maart en het weer begint beter te worden (eindelijk zon en warmere temperaturen). Bij ons zitten de meeste van de kwekers op jongen van 2 a 3 dagen. Enkele koppels hebben we de eieren van omgelegd om er nog een extra ronde van te kweken. Daarnaast zijn er een paar eitjes onbevrucht (2 a 3), wat natuurlijk jammer is maar kan geen kwaad, er zullen nog wel een paar ronden jongen gekweekt gaan worden. Misschien was het iets te vroeg met het koppelen(veel vorst)

Halverwege deze mand zullen de vliegduiven gekoppeld gaan worden. Dit zal gezien het weer en de periode van het jaar geen problemen op gaan leveren. Lang alle vliegduiven niet de eigen eieren uit gaan broeden. We gaan veel van de eieren van de kwekers omleggen onder deze vliegduiven. Daarnaast zullen bijna alle koppels maar 1 jong groot gaan brengen.

Afgelopen week zijn we in contact geraakt met Jan Vorselen uit Thorn, deze liefhebber heeft ook de Vanbruaene duiven zitten die wij ook op ons hok hebben zitten. Hier hebben we nog een doffer van gekocht. Het gaat om een doffer van 2011. Deze zal op het kweekhok geplaatst gaan worden.